МОЗ України заявило, що відсторонення в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун заблокувало доставку життєво необхідних ліків до пацієнтів.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

У відомстві пояснюють, що розподіл препаратів відбувається за підписом в. о. міністра. Через відсторонення Уляни Супрун є високий ризик зриву закупівельного процесу за кошти 2019 року.

Вартість препаратів, які не можуть доставити в медичні заклади, становить понад 633 млн грн. Вони закуплені за кошти державного бюджету.

У МОЗ зазначають, що в переліку медикаментів, постачання яких зірвали — вакцини проти кору та поліомієліту, ліки для онкохворих дітей і дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, а також препарати для тих, хто потребує діалізу чи антиретровірусної терапії.

У відомстві також додали, що члени Кабінету Міністрів України підтримують в. о. міністра охорони здоров'я доктора Уляну Супрун.

Як писав “Вголос”, 5 лютого суд заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Таке рішення пояснили тим, що Супрун має подвійне громадянство і більше місяця є виконувачем обов’язків.

Водночас, у зв’язку з відстороненням Супрун посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф зазначила, що таке рішення суду може негативно вплинути на проведення медреформи в Україні.

У Кабінеті Міністрів заявили, що планують оскаржити рішення щодо відсторонення Супрун.

Пізніше виявилося, що суддя, який відсторонив Супрун, свого часу поновив на посаді скандального Насірова.

ІА "Вголос": НОВИНИ