Законопроект про відтермінування Brexit отримав погодження королеви Великобританії Єлизавети II.

Про це повідомила автор законопроекту, член Лейбористської партії Іветта Купер.

«Наш міжпартійний законопроект тепер має королівську згоду. Парламент проголосував сьогодні проти збитку і хаосу, якого могли заподіяти в сфері роботи, виробництва, медичного забезпечення, поліції і безпеки виходом з ЄС без угоди», – написала вона.

Як писав «Вголос», палата громад британського парламенту остаточно затвердила закон, який зобов’язує британську владу попросити нову відстрочку виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Як відомо, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня.

У березні глави держав і урядів 27 країн Європейського Союзу погодилисяперенести дату виходу Великобританії з ЄС на 22 травня.

Згідно з пропозицією Мей, якщо британські парламентарії вчасно узгодять угоду про Brexit, Британія може вийти з ЄС до виборів у Європарламент 23 травня.

Згідно з домовленостями з Євросоюзом, Велика Британія має залишити ЄС 12 квітня.

Причому, відбудеться “жорсткий” Brexit, якщо парламент не схвалить відповідну угоду. Екстрений саміт ЄС, на якому обговорюватиметься питання Brexit, відбудеться 10 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ