Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що у більшості частин російсько-окупаційних військ на Донбасі зафіксували численні факти розкрадання зброї, боєприпасів та іншого майна.

Про це повідомив речник прес-служби Міністерства оборони України, полковник Максим Праута під час брифінгу, передав УНН.

"Російським окупаційним командуванням прийнято рішення про притягнення до відповідальності деяких командирів підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за недбале зберігання й експлуатацію озброєння та військової техніки. Зокрема, за результатами проведеної комісіями з озброєння командування російсько-окупаційних військ у період з 17 по 20 жовтня ц. р. перевірки підрозділів у більшості з них виявлено численні недоліки, у т. ч. факти розкрадання стрілецької зброї та боєприпасів, паливо-мастильних матеріалів, ремонтних комплектів та іншого військово-технічного майна", — зазначили в Міноборони.

При цьому він додав, що російське окупаційне командування у примусовому порядку зобов’язало командирів підрозділів забезпечити усунення виявлених недоліків за власний рахунок у найкоротші терміни.

Однак, за його словами, такі рішення викликали обурення російських військовослужбовців, котрі прибули під час останньої ротації і не причетні до скоєння виявлених правопорушень.

ІА "Вголос": НОВИНИ