Інформація, поширювана в мережі, про те, що нібито в Чорнобильській зоні відчуження на території Білорусі розташовані російські військовослужбовці та військова техніка, мета яких – захоплення Києва, – частково заслуговує на довіру.

«Дійсно, може бути правдою, що російські війська перебувають в прикордонних районах України», – сказав військовий експерт Олег Жданов, передає «Обозреватель».

Як зауважив експерт, Чорнобильська зона є зоною відчуження і на території Білорусі, і там зручне місце, щоб тренувати війська.

Там немає населення. Це фактично готовий полігон«, – зауважив експерт.

Жданов заявив: »Те, що російські збройні сили відпрацьовують як один з варіантів агресії проти України план захоплення нашої країни, насамперед захоплення столиці, – теж правда. Такі плани є на 100%. Все інше – це вже вигадка і паніка«.

Відповідаючи на запитання, що в такому разі може стати спусковим гачком для реалізації такого сценарію Кремлем, він сказав:

»Просто бажання Путіна як верховного головнокомандувача збройних сил Російської Федерації. Ми вже знаємо, що і Рада Федерації, і Держдума на 100% підконтрольні Путіну. Завтра він збере Раду Федерації, і та ухвалить рішення йти на захоплення Києва, щоб знести «хунту», перемогти «фашизм» і «звільнити» народ України«.

Водночас експерт зауважив, що зараз це вже складно реалізувати в міжнародному плані. Обрано новий склад Верховної Ради, в якій жодного націоналіста. Тому говорити про те, що у нас »фашистський режим«, теж уже не можна».

Водночас він переконаний в тому, що в ситуації, що склалася, вищому військово-політичному керівництву України слід «вживати адекватних заходів в плані посилення обороноздатності країни з північного напрямку».

Як писав «Вголос», кум президента Росії і глава політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук в день виборів заявив, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом нібито “знищила” економіку України.

ІА "Вголос": НОВИНИ