Про це на брифінгу в Києві заявив начальник озброєння Збройних сил Микола Шевцов, – передає Українська правда.

Він повідомив, що після пожежі 2017 року наразі залишаються нерозмінованими менше 30% технічної території, яка займає 228 гектарів.

«Попередньо розглядається декілька причин виникнення пожежі 3 травня: загорання сухої трави на території, що не була очищена від вибухонебезпечних предметів, шляхом потрапляння під гусениці пожежного танка підривників, чи елементів пороху, що спричинили загорання, а також – попадання іскри від вихлопної труби пожежного танка на боєприпаси», – розповів Шевцов.

«Ще одна версія – дія сонячних променів які спричинили запалювання вибухонебезпечних предметів», – додав він він.

Зазначимо, що станом на 8 ранку 4 травня ситуація у Балаклії була контрольована, відбувалось гасіння двох окремих осередків тління. Робітники ДСНС обіцяли сьогодні повністю загасити пожежу на території військового складу.

Нагадаємо, вдень 3 травня на військових складах в Балаклії Харківської області сталася пожежа. Близько 19:30 пожежним вдалося локалізувати її основні осередки.

Правоохоронці розслідують інцидент як недбале ставлення до військової служби.

У місті Балаклія евакуювали людей із будинків, які розташовані поблизу складу військової зброї.

Нагадаємо, в березні 2017 року в Балаклії Харківської області спалахнула пожежа на складах боєприпасів, вибухівка стала детонувати.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ