Вирок колишньому президенту-втікачеві Віктору Януковичу набере законної сили і виконуватиметься відповідними компетентними органами після його апеляційного розгляду.

Про це заявив перший заступник військового прокурора Центрального регіону України Максим Крим, пише УНІАН.

«Упродовж 30 діб вирок суду має набрати законної сили, якщо він не буде апеляційно оскаржений сторонами кримінального провадження», - зазначив він.

Як пояснює Крим, після безпосереднього отримання прокуратурою вироку його детально дослідять і ухвалять рішення щодо можливості та необхідності  апеляційного оскарження.

«Після апеляційного розгляду вирок набере законної сили і буде виконуватись відповідними компетентними органами. Це не входить у компетенцію Головної військової прокуратури – реалізація та виконання судових рішень. Наш головний обов’язок - довести факт вчинення особою злочину, що нами сьогодні було зроблено», - додав він.

Як писав “Вголос”, 24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та присудив йому ув’язнення терміном на 13 років. Згодом стало відомо, що захист Януковича оскаржить рішення суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ