У День Незалежності планується провести урочистий концерт і парад військ на вул. Хрещатик та Майдані Незалежності з прольотом авіації та за участі представників збройних сил країн-партнерів.

Відповідний план заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України оприлюднений на Урядовому порталі.

«24 серпня 2021 р.; організацію та проведення з нагоди 30-ї річниці незалежності України урочистого концерту та параду військ на вул. Хрещатик та Майдані Незалежності (з прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів)», - йдеться у документі.

У цей день на Михайлівській площі та Володимирському проїзді відбудеться статичний показ сучасних зразків озброєння та техніки сил безпеки та оборони, а також артилерійський салют на Трухановому острові у столиці.

Також планується установчий Саміт Кримської платформи.

Відбудуться церемонії покладання квітів у м. Києві та інших населених пунктах до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників операції Об’єднаних сил, антитерористичної операції та хвилини мовчання.

У День прапора, 23 серпня, відбудеться церемонія урочистого підняття Державного Прапора України у населених пунктах України, закордонних дипломатичних установах України, військових частинах.

У ці дні з нагоди Дня незалежності України буде проведено на національному рівні урочистості за участю Президента України, керівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції, представників іноземних держав та дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, духовенства.

Також планується проведення урочистого засідання Верховної Ради України з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ