Згідно з висновками Місії спостерігачів ПА ОБСЄ на виборах в Україні, у першому турі виборів Президента українці мали можливість вільного волевиявлення.

Таку думку озвучив президент ПА ОБСЄ Ілка Канерва, повідомляє "Інтерфакс-Україна«.

»Ми можемо говорити, безумовно, що це були конкурентні вибори і була забезпечена можливість голосувати за того кандидата, якого обирав громадянин. Безумовно, все буде визначатися в другому турі«, — сказав він.

»Мій особистий висновок — ці конкурентні вибори ведуть .... до другого раунду. Сподіваюся, що це надихне українців продовжити демократичний розвиток у світі та безпеку... з європейськими цінностями", — підсумував він.

Крім того, Канерва звернув увагу на той факт, що на теперішніх президентських виборах в Україні була велика кількість міжнародних спостерігачів, що також сприяло мінімізації порушень.

За його словами, порушення, виявлені в день голосування, загалом не вплинуть на результат волевиявлення.

Глава спостерігачів ОБСЕ Доріс Барнетт заявила, що незважаючи на раніше висловлені побоювання, день виборів в Україні пройшов добре.

"У мене великі надії на те, що після підтвердження, результат буде визнаний і що другий тур буде таким же мирним, упорядкованим та ефективним", — зазначила Барнетт.

ІА "Вголос": НОВИНИ