Про це в інтерв’ю кореспонденту «Вголосу» розповів учасник АТО, боєць батальйону «Дніпро-1» з позивним «Сєдой», що пройшов Іловайський «коридор смерті», Роман Зіненко.

«Вважаю, що це справа мого життя – знайти відповіді важливі питання: Чому не покарали людей, які залишили нас, бійців, в Іловайську і втекли: сектор «Д», зокрема  генерала Литвина? Чому не реагував Генштаб і Муженко, начальник штабу АТО Назаров, який досі не покараний і за загибель десантників у Луганську? Він не сидить за ґратами, а й надалі працює в Генштабі. Я не можу цього зрозуміти! І Гелетей, і Муженко продовжують керувати військами, ніхто з боку влади не має до них жодних питань, зокрема і Президент. Вони ж його натомість підтримують», - зазначив Роман Зіненко.

Також додав: «Справу про Іловайські події засекречують. Нікому не цікаво, як і чому насправді загинули ті хлопці? Чому не покарані досі ті, що мають безпосередній стосунок до керівництва операцією? Чому не діяли, коли знали, що на нас наступають російській війська? Про приготування ворога та його наступальні дії знала наша розвідка. Але Генштаб не реагував на це і не вживав жодних заходів щодо забезпечення спротиву навалі. І чим більше вони цю справу засекречують, тим більше мені хочеться дізнатися подробиці».

За його словами, деякі свідчення, зафіксовані у звітах Генпрокуратури та військової прокуратури, не збігаються з дійсними фактами. Очевидно, це свідомо неправдиві свідчення, аби виправдати те, що сталося.

«У мене вже є відповіді на деякі з цих запитань. Можливо, після їх оприлюднення буде якась реакція з боку влади. Бо ми, бійці, які пройшли це пекло, не маємо і не можемо цього забути. Таке просто неможливо забути», - резюмував воїн АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ