Вінничани на своїх сторінках у Facebook пропонують допомогу з евакуацію мешканцям населених пунктів поблизу палаючих військових складів біля м. Калинівка, а також заявляють про готовність прийняти у себе і в разі потреби здавати кров.

 «Всі хто не можуть виїхати з Калинівки, набирайте 0971660538 Оля, +380 (96) 502 31 75 Вадим. Допоможемо», - пише користувачка соцмережі Olga Koval.

Громадський Активіст Анатолій Банах закликає земляків мобілізуватися для допомоги  жителям Калинівського району.

Народний депутат Микола Катеринчук також у Facebook повідомив про формування штабу допомоги постраждалим від вибухів під Калинівкою.

«Прошу мешканців Вінниччини Калинівського району та навколишніх населених пунктів повідомляти про потреби в коментарях, особистих повідомленнях та по номеру телефона. Ми формуємо гуманітарний вантаж з аптечок, питної води та предметів першої необхідності», - написав Катеринчук.

Про готовність прийняти у Вінниці евакуйованих із зони ураження вибухами з палаючих військових складів повідомив мер міста Сергій Моргунов.

Евакуйованих жителів м. Калинівка та шести сіл Калинівського і Вінницького районів розміщують у школах м. Вінниці.

«Громадяни, які евакуювались із місця надзвичайної ситуації, можуть зупинитись у Вінницькій міській школі № 6 (вулиця Стрілецька, 12) та Вінницькій міській школі № 31 (вулиця Богдана Ступки, 13, )», - йдеться у повідомленні сайту Вінницької ОДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ