Оптимальна температура для здорового сну – 16–21℃. Тому нагріта спальня є найгіршим ворогом для здорового сну.

Як заснути у спекотну погоду, коли ковдра вже й так замінена на простирадло, одяг давно знято, а вікна відкриті навстіж, розповіли VOGUE.ua.

Закрийте вікна. Адже насправді закриті вдень вікна і штори допомагають підтримувати прохолоду в кімнаті, адже не дозволяють потрапити всередину гарячому повітрю.

Використовуйте постіль з натуральних тканин та кладіть її до холодильника за 10 хвилин до сну. Це допоможе знизити температуру тіла швидше заснути. Якщо в холодильнику замало місця, то покладіть лише наволочку. Адже холодна сторона подушки завжди має попит. І пам'ятайте, що синтетичні тканини не пропускають повітря. Тому саме бавовна дозволить повітрю циркулювати, внаслідок чого вночі буде зберігатись деяка прохолода. Це ж стосується і вибору піжами та спідньої білизни.

Прийміть холодний душ. Адже зниження температури тіла є основним кроком, який сприяє відпочинку і глибокому сну. Якщо ви не звикли до холодної води, тоді обливайтесь теплою, оскільки вона все одно допоможе знизити температуру тіла. До слова, одними з основних регуляторів температури тіла людини є руки і ноги, тому охолодження кінцівок сприяє загальному зниженню температури. Можна поставити біля ліжка відро з прохолодною водою і опустити в нього ноги. Ще один спосіб – прикладання холоду до зап'ясть і шиї. Так, поки поруч з пульсом буде щось холодне, мозок буде думати, що ви перебуваєте в прохолоді.

Відмовтеся від алкоголю і білкової їжі. Алкоголь на ніч призводить до зневоднення організму, а білкові продукти підвищують швидкість метаболізму, що може сприяти підвищенню температури тіла.

Спіть самі, адже поруч з людиною є ризик додаткового нагрівання. Щоб уникнути подібних неприємностей, краще спати одному. Ба більше, це дозволить зручно розлягтися та забезпечити собі додатковий приплив повітря.

Обирайте матраци та ковдри з розумом. Наприклад такі, які зроблені з розумних волокон та мають охолоджувальні властивості.  А обираючи пухову ковдру, звертайте увагу на теплові показники. Наприклад, зимові пухові ковдри спрямовані на утримання тепла, в той час як літні зосереджені на зниженні температури.

Уникайте вечірніх тренувань. Заняття спортом ввечері підвищують температуру тіла, внаслідок чого у спеку заснути важче. Робіть вправи зранку, щоб активізувати обмін речовин і стимулювати бажання відпочити ввечері.

Не спіть вдень. Під час спеки тіло витрачає більше енергії, аби знизити температуру. Саме тому ми все частіше хочемо прилягти й трохи відпочити вдень. Але варто пам'ятати, що через це вночі заснути буде дуже складно.

Як писав «Вголос», лікарі розповіли, від якого виду алкоголю треба негайно відмовитися, бо він “вбиває” організм навіть у малих кількостях. Найбільше при цьому страждає серце.

ІА "Вголос": НОВИНИ