Отримання корисних речовин у підлітковому віці відіграє критичну роль для здоров'я та добробуту людини у майбутньому. Проте далеко не всі тінейджери здатні задовольнити потреби свого організму з натуральної їжі.

Це пов'язано не тільки з якістю сучасних харчових продуктів, а й з особливостями підліткового раціону. Адже діти в такому віці споживають мінімальну кількість овочів та фруктів, відмовляються від молочних продуктів та харчуються дуже вибірково.

Проте вплив достатньої кількості вітамінів, мінералів та інших корисних нутрієнтів на здоров'я підлітка є вкрай вагомим, адже:

  • це період інтенсивного зростання, який потребує великої кількості різноманітних ресурсів;
  • у підлітковому віці значно збільшується маса тіла, кістковий та м’язовий апарати — це значно підвищує вимоги до рівня споживання корисних речовин;
  • відбувається завершальний етап формування нервової системи;
  • завершується формування репродуктивної та ендокринної системи.

Підлітковий вік — це перехід організму від дитинства до дорослого віку, і будь-яка нестача необхідних речовин може негативно позначитись на здоров'ї та фізичному стані.

Серед найважливіших нутрієнтів для підлітків, які вони часто отримують у недостатній кількості є:

  • Вітамін Д. Ця речовина вкрай важлива для засвоєння кальцію, який зі свого боку є основним будівельним матеріалом для кісток та зубів. До того ж вітамін D потрібен для нормальної роботи імунітету та для профілактики депресивних станів. І значна кількість підлітків відчуває нестачу такої речовини.
  • Вітамін Е. Такий нутрієнт є антиоксидантом, він запобігає клітинним збоям та забезпечує синтез деяких гормонів. Він також важливий для здоров'я шкіри та нормального розвитку репродуктивної системи.
  • Вітамін С. Це один з найважливіших елементів, який потрібен підліткам у різному віці. Він підтримує функції імунної системи, приймає важливу роль у забезпеченні здоров'я шкіри, забезпечує засвоєння заліза та підтримує нормальний стан зубів і ясен.
  • Вітаміни групи В. Вкрай потрібні підліткам, адже сприяють нормалізації функцій нервової системи та її здоровому формуванню, попереджуючи перепади настрою та депресивні стани. До того ж ці нутрієнти допомагають позбутися проблем на шкірі (або знижують ризик їх виникнення). А ще вітаміни групи В потрібні організму для здорового гормонального балансу.
  • Вітамін А. Цей вітамін дуже важливий для зростання кісток та повноцінного статевого розвитку. Його дефіцит може призводити до різних порушень, зокрема й у функціях імунної системи.

Дізнатися більше про те, які нутрієнти є надважливими для підлітків, а також про щоденне дозування таких поживних речовин можна в цій статті: https://biovit.ua/ua/news/Zdorovyiy-obraz-zhizni/pitatelnye-veshchestva-dlya-podrostkov

А щоб підліток отримав необхідну кількість вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, можна використовувати спеціальні дієтичні добавки.

І варто пам'ятати, що не всі БАДи однаково добрі для кожної вікової групи. Найкращим вибором будуть засоби, розроблені спеціально для підлітків, оскільки містять детально прорахований перелік речовини та дозування, актуальне саме для цього життєвого періоду.


Широкий перелік таких вітамінів для підлітків Ви зможете знайти на сайті компанії Біовіт у цьому розділі: https://biovit.ua/ua/Vitaminyi/dlya-podrostkov

Також важливо, щоб вибраний засіб не містив зайвих інгредієнтів, таких як штучні барвники, ароматизатори, консерванти. Тому варто віддавати перевагу продукції відомих виробників з гарною репутацією. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ