Станом на 26 грудня лабораторія моніторингу вод Західного регіону Дністровського здійснила повторний відбір проб води з р. Дністер у м. Галич та в с. Нижнів.

Про це повідомляє Дністровське басейнове управління водних ресурсів. 

Нагадаємо, за повідомленням чергового Галицької дільниці Дністровського БУВР станом на 11.00 год. 24.12 було встановлено, що поверхня річки Дністер в районі Галицького моста вкрита масляними плямами невідомого походження.
 
 
Фахівці лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського басейнового управління водних ресурсів виїхали до м. Галич.
 
Візуальними спостереженнями було зафіксовано значне забруднення паливно-мастильними матеріалами по всій ширині річки, але найбільше в її середній частині - спостерігалася суцільна плівка сірувато-білого кольору, яка розділялася в залежності від швидкості течії і при зіткненні з природніми та штучними перепонами.
 
24 грудня о 12.30 год. були відібрані проби води з р. Дністер в м. Галич для проведення досліджень.
 
Результатами досліджень проб води встановлено концентрацію нафтопродуктів рівну 11 мг/дм3, що вище ГДК у 220 разів.
 
25 грудня спеціалістами Дністровського БУВР продовжено спостереження за ситуацією на р. Дністер в м. Галич.
 
При візуальних спостереженнях 25 грудня помітно значне зменшення площі забруднення, плівка паливно-мастильних матеріалів вже не суцільна, інтенсивність забарвлення нижча.
 
25 грудня лабораторією моніторингу вод Західного регіону Дністровського басейнового управління водних ресурсів відібрані проби води з р. Дністер в м. Галич о 09.30 год і с. Нижнів в 11.00 год.
 
Результатами досліджень встановлено концентрацію нафтопродуктів у м. Галич рівну 3,8 мг/дм3, в с. Нижнів - 0,52 мг/дм3, що вище ГДК в 76 разів і у 10,4 рази відповідно.
Вміст розчиненого у воді кисню в обох пунктах відбору в межах норми.
 
25 грудня 2022 року представники Дністровського БУВР взяли участь у роботі позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Івано-Франківської районної військової адміністрації Івано-Франківської області з приводу ситуації, що виникла внаслідок забруднення нафтопродуктами р. Дністер в м. Галич. На засіданні було розглянуто можливість встановлення на р. Дністер спеціальних бонових загороджень для запобігання поширення нафтопродукту.
 
Станом на 26 грудня лабораторія моніторингу вод Західного регіону Дністровського здійснила повторний відбір проб води з р. Дністер у м. Галич та в с. Нижнів. Результати досліджень згодом.
 
Читайте також у «Вголосі»: у Львові побудують тир та стрільбище коло Грибовицького сміттєзвалища. 

ІА "Вголос": НОВИНИ