У Міжнародний день трудящих 1 травня в Києві заплановані акції як представників лівих, так і правих сил.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" перший секретар київського міському Компартії Юрій Сизенко, КПУ пройде по традиційному маршруту - від заводу "Арсенал" по вулиці Грушевського через Європейську площу до Майдану Незалежності.

Сизенко відзначив, що акція присвячена не тільки солідарності трудящих, але і протесту проти політики уряду щодо підвищення цін на тарифи на житлово-комунальні послуги, проїзд у залізничному транспорті, енергоносії.

Як повідомили агентству в головному управлінні з питань внутрішньої політики Київської міськадміністрації, заявку на проведення акції також подала Прогресивна соціалістична партія України (лідер – Наталя Вітренко) і Соціалістична партія України (лідер – Олександр Мороз).

На проведення акції подала заявку й Українська національна асамблея. Як повідомив агентству керівник київської міської організації УНА Ігор Тополя (Мазур), УНА планує провести акцію з 13.00 до 15.00. Вона почнеться біля пам'ятника Шевченку і завершиться на Хрещатику.

Мазур відзначив, що акція буде носити інформаційно-попереджувальний характер. Зокрема, УНА має намір виступити в захист соціальних прав корінного населення України.

У той же час, як повідомляє департамент зв'язків із громадськістю МВС, громадський порядок і безпеку громадян під час заходів 1 травня в Україні будуть охороняти близько 13 тисяч працівників органів внутрішніх справ.

За попередніми даними 1 травня в 500 населених пунктах України планується проведення 1,3 тис. масових заходів, присвячених Міжнародному дню солідарність трудящих. Заявлена кількість їхніх учасників складає більш 500 тис. чоловік.

Крім того, наприкінці квітня і на початку травня 2006 року в більш 20,5 тис. населених пунктах України (крім Закарпатської області) на майже 25,7 тис. цвинтарях пройдуть поминальні дні. За попередніми даними, у них візьме участь близько 11 млн. чоловік.

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ