Віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе (Heinz-Christian Strache), який очолює праву партію, запропонував селити біженців, які прибувають до Австрії, «у казармах, що стоять порожні» – про це він сказав у ток-шоу Wien heute («Відень сьогодні») в четвер, 4 січня.

Він наголосив, що у Відні є сім казарм, при цьому він не зміг назвати конкретного об'єкту, який мій би слугувати для поселення туди біженців.

У разі, якщо біженців поселять у колишній військовий об'єкт, що стоїть порожній, Штрахе вбачає доцільним запровадити обмеження на вихід з території казарм.

«Уже в минулому дискутувалося щодо того, чи повинно так бути, що з визначеної години ввечері всі повинні перебувати знову у казармі (…) має бути порядок, поки йде процес розгляду заяви на притулок», – сказав Штрахе.

На думку віце-канцлера, проблемою є те, що в Австрії біженцям передовсім допомагають неурядові організації та приватні компанії. Штрахе вважає, що держава повинна активніше займатися питаннями біженців.

Політик не виключив, що у 2020 році висуватиметься кандидатом на посаду мера Відня. Однак рішення з цього приводу повинна ухвалювати партія.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ