Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на представництво Європейського Союзу в Україні.

Зазначається, що він проведе зустрічі з українськими високопосадовцями. Також під час відкриття 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії він виголосить промову щодо геополітичних аспектів енергетичної політики.

«Віце-президент хотів би обговорити питання прогресу реформ в енергетичному секторі, реформ «Нафтогазу» і транспортування газу. Серед його цілей також пошук шляхів подальшого розвитку співпраці між ЄС та Україною в контексті Енергетичного Союзу», – йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що Шефчович проведе зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, віце-прем'єр-міністрами Геннадієм Зубком та Володимиром Кістіоном, міністром енергетики Ігорем Насаликом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним. Також він розгляне питання реформ в енергетичному секторі з членами Комітету Верховної Ради з питань енергетики та головою Правління НАК «Нафтогаз» Андрієм Коболєвим.

Напередодні візиту віце-президент Шефчович зазначив: «Європейський Союз рішуче підтримує реформи України в енергетичному секторі. Вони є ключовими для модернізації економіки. Від них виграють як споживачі, так і підприємства. Я чекаю на дискусії з українським керівництвом щодо наших подальших кроків. Ми маємо використати весь потенціал України у сфері енергоефективності, енергетики та транспортування газу».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ