Про це пише «Интерфакс».

«Нескладно здогадатися, що дестабілізація перед виборами дуже навіть влаштовує Саакашвілі і його партію. Я не можу безпосередньо звинуватити їх в підготовці теракту на газопроводі, але у них міг народитися в думках такий підступний план», - заявила Кобахідзе.

Тим часом колишній міністр оборони Грузії - Тіна Хідашелі - вважає недоречними натяки Служби держбезпеки Грузії (СДБ) на те, що теракт якось пов'язаний з Україною.

«Натяки СДБ означають, що теракт влаштовувала нам Україна. Можливо, потрібно було задуматися, перш ніж заявляти таке. Якщо ви підозрюєте Мішу .. (Михайла Саакашвілі) і його партію, потрібно було сказати, що з'ясовуєте, чи стояв за цим Міша, а не підозрювати Україну. Соромно!» - написала в соцмережі Хідашелі.

Як відомо, 20 серпня СДБ повідомила про затримання в Грузії підозрюваних в підготовці підриву відкритої ділянки російсько-вірменського газопроводу на території, прилеглій до села Сагурамо в районі річки Арагві. Затриманих звинуватили в груповий підготовці теракту, придбанні, зберіганні і носінні з терористичною метою вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин, а також у сприянні здійсненню цього злочину.

«Крім цих осіб за звинуваченням у перевищенні посадових повноважень затриманий чинний співробітник патрульної поліції і один громадянин Грузії, який не повідомв про злочин, що готується», - повідомили в СГБ.

Один із затриманих, за даними служби, часто їздив в Україну, проте поки немає інформації про те, що теракт керувався звідси.

ІА "Вголос": НОВИНИ