Вантажівка з вівцями, які були повернути з Туреччини до України, відбула до Тульчинської філії ДП «Укрветсанзавод» у Вінницькій області для утилізації загиблих тварин.

Про це інформує Держпродспоживслужба.

«Живі тварини будуть клінічно оглянуті та пройдуть лабораторні дослідження. З урахуванням отриманих результатів прийматиметься рішення про подальші дії», - відзначили у відомстві.

Зазначається, що вантажівку супроводжують спеціалісти Держпродспоживслужби, активісти, зоозахисники та представники ряду зацікавлених органів влади.

Окрім того, Держпродспоживслужба ініціювала порушення кримінального провадження за фактом порушення ветеринарно-санітарних норм та жорстокого поводження з тваринами.

У службі також зазначили, що вантаж із вівцями був направлений на експорт з України до Туреччини 6 жовтня. Турецька сторона вантаж не прийняла без пояснення причин, і уже 12 жовтня тварини повернулися в Україну на термінал відправлення.

«Власниця тварин лише 24.10.2018 звернулася до Держпродспоживслужби щодо утилізації повернутих тварин. Саме звернення власника вантажу є необхідним процедурним етапом для провадження будь-яких дій із ним», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що у морському порту Чорноморська на Одещині два тижні стояла трирівнева фура із 300 помираючими вівцями.

ІА "Вголос": НОВИНИ