Про це повідомляє ООС на своїй сторінці Фейсбук

Відзначається активізація російсько-окупаційних військ на Луганському напрямку в районі населеного пункту Новотошківське.

На Донецькому напрямку в районах населених пунктів Піски і Опитне противник під прикриттям мінометного вогню намагався покращити своє тактичне положення. Плани противника було зірвано завдяки адекватній відповіді та надійним утриманням позицій підрозділами Об'єднаних сил. 
Воїни Збройних сил України зі складу Об’єднаних сил продовжують вести лише оборонні дії, дають адекватну відповідь ворогу та повністю дотримуються Мінських угод. 

Під час бойових дій 2 наших захисників зазнали поранень, їхньому життю нічого не загрожує.
На Маріупольському напрямку російсько-окупаційні війська вели турбуючий та провокаційний вогонь по наших позиціях в районах населених пунктів Новоселівка друга, Лебединське та Гнутове. Підрозділи Об'єднаних сил зупиняли обстріли ворога подавленням його вогневих точок. 

Маріупольський напрямок залишається одним з пріоритетних напрямків дій терористів. Розвідкою відмічено намагання противника перегрупуватися та створити більш потужні угруповання. Відмічено також, у порушення Мінських домовленостей, поява важкого озброєння в цих районах. Об’єднані сили чітко відслідковують будь-які переміщення ворога й завжди готові не тільки до адекватної відповіді, а й до вогню на випередження у разі загрози.

Командування наголошує, що Об'єднані сили не ведуть вогонь по мирних населених пунктах.
Загалом противник минулої доби 30 разів порушував режим припинення вогню, з них 4 рази із застосуванням важкого озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил адекватно відповідали на провокації ворога, надійно утримували оборонні рубежі та ні на крок не допустили просування ворога вперед.
За даними розвідки, противнику нанесено втрат: 2 окупантів знищено та 5 поранено.

Сьогодні, упродовж ночі 10 червня, ворог 5 разів порушував режим тиші, важке озброєння не застосовувалося.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Співробітники Кремінського відділу поліції під час патрулювання району, виявили та вилучили у мешканця населенного пункту Стара Краснянка набої калібру 7,62 мм.
Боєприпаси передано на експертизу. 

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 18 тисяч осіб та понад 5 тисяч транспортних засобів. 20 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Співробітниками Державної прикордонної служби України спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил, 9 червня під час несення служби на КПВВ «Новотроїцьке» задокументовано факт пропозиції надання неправомірної вигоди мешканцем Ясинуватої Донецької області, який рухався на автомобілі з тимчасово окупованої території України. Громадянина затримано та передано до Національної поліції України, порушено кримінальне провадження.

На КПВВ «Станиця Луганська» зупинено спробу переміщення через лінію розмежування партії наркотичних речовин. Нарядом прикордонників громадянку затримано, пігулки та ампули метадону вилучено. Порушено кримінальне провадження.

Служба Безпеки України зі складу Об’єднаних сил продовжує виконувати заходи з припинення діяльності агентів та інформаторів незаконних збройних формувань.

Вчора, в результаті проведеної спецоперації затримано мешканця міста Маріуполь, який у 2014 році у лавах російсько-окупаційних військ зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків. Згодом його направили на територію підконтрольну Україні для збору розвідувальної інформації. Оперативники військової контррозвідки певний час тримали шпигуна під наглядом, що унеможливило збір та передачу ним цінної інформації для своїх кураторів.

У рамках відкритого кримінального провадження за статтею «Створення терористичної групи чи терористичної організації» тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.
Минулої доби підрозділи Об’єднаних сил разом зі спільним центром контролю і координації за припиненням вогню, співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій України забезпечили роботу аварійних бригад з відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції. Станом на 18 годину 9 червня Донецька фільтрувальна станція розпочала запуск води в систему. Нині об'єкт працює в штатному режимі.

Також військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу від волонтерів до населеного пункту Золоте, малозабезпеченим сім’ям міста Сєвєродонецьк. Забезпечено роботу будівельників та аварійних бригад з відновлення пошкодженої і зруйнованої інфраструктури населеного пункту Невельське.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.

ІА "Вголос": НОВИНИ