У Сирії за тиждень внаслідок авіаударів сил і прихильників президента Башара Асада загинули 230 людей. Про це заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн, повідомляє УНІАН із посиланням на агентство Анадолу.

«У передмісті Дамаска - Східній Гуті і в провінції Ідліб у період з 4 по 9 лютого 2018 року внаслідок авіаударів сил і прихильників Башара Асада загинули 230 людей. У цілому ж за вказаний період у цих районах Сирії вбито 277 цивільних осіб», - сказав він.

За словами верховного комісара, тільки в заблокованій урядовими військами Східній Гуті, де проживає 350 тис. осіб, за останні дні загинули 210 людей, в тому числі понад 50 дітей і 42 жінки.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, під час конфлікту загинули понад 400 тис. осіб, понад 10 млн були змушені покинути свої домівки. 4,8 млн осіб знайшли притулок за межами країни.

Як писав «Вголос», сьогодні Ізраїль завдав повітряних ударів по ППО та іранських цілях у Сирії, після того як сирійська армія заявила, що збила ізраїльський F-16.

Ізраїль вперше втратив винищувач у сирійському конфлікті.

ІА "Вголос": НОВИНИ