Про це повідомила прес-офіцер 92-ї окремої механізованої бригади Христина Вдовиченко, повідомляє 112.ua

Трагедія сталася в ніч на вівторок, 13 березня, о 03:35 год на території 235 навчального центру поблизу с. Михайлівка, Миколаївської області.

Вдовиченко стверджує, що замикання або інших технічних причин бути не могло, оскільки напередодні була перевірка пожежної безпеки наметового містечка, порушень не виявили. 

За її словами, до шпиталю з опіками потрапили семеро бійців.

«Військовослужбовці, які постраждали внаслідок пожежі на полігоні «Широкий лан», перебувають у шпиталі, у найтяжчого – 25% опіків шкіри», – заявила Вдовиченко.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко, за фактом пожежі на полігоні «Широкий лан» відкрито кримінальне провадження.

«За фактом знищення військового майна, що спричинило тяжкі наслідки, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 412 КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України», – повідомив Лисенко.

«10 березня військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону за фактом недбалого ставлення військових осіб до служби, які проігнорували забезпечення належних умов проживання військовослужбовців на території 235 навчального центру поблизу с. Михайлівка Миколаївської області, розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України», – додав Лисенко.

Окрім цього, через загибель бійця призначено службове розслідування, повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗС України у Facebook.

«На 235-му загальновійськовому полігоні у Миколаївській області в результаті порушення правил безпеки при користуванні піччю у нічний час сталася пожежа, внаслідок якої згорів один намет у наметовому містечку», – йдеться у повідомленні.

Загрози життю потерпілим військовослужбовцям немає.

Як писав «Вголос», у Миколаївській області вночі під час пожежі у на полігоні «Широкий лан» загинув військовик, семеро постраждали. Загорівся один із житлових військових наметів, у якому використовували пічку.

Це вже не перша трагедія на полігоні «Широкий лан». У 2016 році там під час стрільб розірвався 120-мм міномет, в результаті чого відразу загинув один військовослужбовець, ще десять отримали поранення. Пізніше помер ще один з поранених.

У 2017 році на полігоні під час навчань загинув десантник 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ Збройних сил України.

Також нещодавно довкола умов на полігоні «Широкий лан» розгорнувся скандал. Зокрема, у мережу потрапили фото  із затопленими наметами, у яких не можна було спати, також на світлинах було видно, що вся територія наметового табору була у воді та багнюці.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ