Найбільша загроза Україні з боку росії на День Незалежності України - груповий ракетний удар.

Ворожих обстрілів стає більше ближче до вечора, особливо вночі, оскільки цей час вважається найефективнішим для атак, бо більше людей знаходяться в одному місці, наприклад, у житловому кварталі люди сплять вдома, розповів полковник запасу Збройних сил України, - повідомив військовий експерт Олег Жданов.

Найбільша загроза в тому, що вони можуть завдати групових ракетних ударів. На масований удар у них сил навряд чи вистачить, а групові удари наприклад, цілком ймовірні. Можуть обрати область чи населений пункт та здійснити груповий ракетний удар. Наприклад, як сьогодні по Дніпру…", - зазначив експерт.

Полковник пояснив, що груповим вважається удар, завданий двома та більше ракетами. Жданов додав, що масований удар - це атака, під час якої було запущено близько 10-20 ракет.

Нагадаємо, Збройні сили України підтвердили, що завдали ударів по об'єктах, які використовували російські військові на Херсонщині. Це склади з боєприпасами та командні пункти в селах Чорнобаївка, Нововоскресенське, Благодатне. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ