Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Зазначимо, 20-27 жовтня 2018 року у м. Сідней (Австралія) відбудуться чергові Всесвітні Ігри Нескорених (InvictusGames) для поранених військовиків.

«Збірна команда України вдруге візьме участь у таких міжнародних змаганнях. До уваги при відборі братимуть не лише фізичні показники спортсменів, а й історії Героїв. При чому учасниками збірної можуть стати як чоловіки, так і жінки», – зазначила Оксана Вацеба.

За її словами, зареєструватися на спортивні тестування та на участь в національних Іграх Нескорених-2018 можуть ветерани та чинні військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також представники добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов'язків в зоні бойових дій або чи під час миротворчих операцій за участі України.

«Для цього необхідно заповнити особисті заявки на офіційному сайті Ігор. Подати відповідну анкету можна до 25 лютого. Після цього сформують місця для тестування. Спортивне тестування у місті Львові відбудеться 10 березня 2018 року», – додала заступник начальника.

Також вона уточнила, що усі зареєстровані військовослужбовці зможуть випробувати свої сили у таких видах спорту як легка атлетика (біг та штовхання ядра), стрільба з луку, плавання, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, велоспорт-шосе.

«Після цього 12-13 травня 2018 року у м. Києві відбудеться національний етап Ігор Нескорених. Тоді сформують національну збірну команду України, яка складатиметься із 30 учасників (15 основних та 15 запасних). 1 червня оголосять остаточний список збірників, які й поїдуть в Австралію», – резюмувала Оксана Вацеба.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ