Командирам російської армії, допущеним до документів «особливої важливості», почали видавати вітчизняні мобільні телефони вартістю 115 тис. рублів (близько 55 тисяч гривень). Про це пишуть «Известия» з посиланням на Міноборони.

Апарати дозволяють через цивільні стільникові мережі, в тому числі з-за кордону, виходити на зашифровані лінії військових комунікацій російської армії. Мова йде про телефони М-663С «Атлас», начинка і операційна система яких створена в Росії.

«Виріб виконано в металопластиковому корпусі із сапфіровим склом і протиударною прогумованою накладкою. Пристрій оснащений кольоровим дисплеєм і MP3-плеєром. На вимогу замовника мобільник повинен працювати при температурах від -20 до +50 градусів», — пише газета.

Пристрій також має приймати дзвінки при зануренні на глибину 1 метра. Крім цього, телефони оснащені апаратним криптографічним захистом мовної інформації: спеціальний блок усередині апарату шифрує сигнал. У відомстві розповіли, що нова модель телефону випускається обмеженою партією — близько ста штук.
 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ