Про це повідомляє ТСН.

Журналісти розшукали вартового, якому Петро Порошенко приділив непротокольну увагу під час офіційного заходу. 21-річний Микола – стрілок почесної варти президентського полку імені Богдана Хмельницького, сам родом із Кривого Рогу. Він підписав контракт на три роки, служить уже майже рік і соромиться надмірної до себе уваги.

Солдат пояснює, що підняти капелюха самотужки права не мав. «Ніяк ні. Виконання ритуалу, Гімн – це все. Я не міг там рухатися. Вже як є, так є, що зробиш», – каже він. Шапка нова і Миколі за розміром, тож він упевнений, що винний випадок. «Офіцер, який стояв поряд зі мною, при виконанні ритуалу збив її шашкою. Виходить, вона ззаду зачепилася і злетіла», – пояснив Микола.

Офіцер нині на полігоні. За свою помилку, запевняє солдат, він вибачився. Микола зізнається, що для нього те, що сталося, є подією, бо хоч Президента зблизька бачив не вперше, але те, що той підійшов і одягнув на нього капелюх, вартового здивувало.

«Дуже приємно було. Він, як нормальна людина до цього поставився – не просто пройшов, а допоміг», – пояснив військовий. Він розповів, що Порошенко нічого йому не говорив. «Він просто посміхався. Тут як би дві сторони медалі: і переживаю, і соромно, і приємна подія», – зізнався Микола.

За конфуз не сварили ані стрільців, ані керівництво полку. «Всі ми люди, кожен з нас в тій чи іншій мірі допускає ту чи іншу помилку», – запевнив заступник командира батальйону почесної варти Євген Солодаєв. Тепер друзі жартома називають Миколу телевізійною зіркою. Але в полку обіцяють президентське терпіння не випробовувати і наступні ритуали проводити уважніше.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ