[media=153705,153706,153707] 

Разом із очільником політсили зустрічі проводив і голова Вінницької обласної «Свободи» Олексій Фурман.

У ході спілкування лідер ВО «Свобода» наголошував на необхідності здійснення люстрації, запровадження воєнного податку для олігархів, неприпустимості продажу землі сільськогосподарського призначення. Водночас йшлося про гостру потребу якнайшвидшого проведення дострокових виборів до парламенту, а також припинення торгівлі з Російською Федерацією та окупованими територіями.

Під час зустрічі з вінничанами Олег Тягнибок висловив позицію «Свободи» щодо російсько-української війни та питання безвізу: «Чи вигідна війна тим, хто є при владі? Ну і що для них, що вбивають людей. Зате контрабанда йде направо та наліво. Зате вони вважають, що це правильно - торгувати з окупованими територіями. Зате для них нормально торгувати з Московією – з нашим основним ворогом, окупантом. Ви знаєте, що, згідно з даними держкомстату, 2016 року найбільшим торгівельним партнером України експорт-імпорт визнана Росія! Уявляєте собі: вони на нас напали, вони забрали в нас Крим, забрали частину Донбасу, а Україна з ними торгує, ніби нічого й не сталося.

Але є ще жахливіші цифри: торік на 72% збільшився об’єм наданих між Україною та Росією послуг у військовій царині. Ви можете собі це уявити? Ми далі торгуємо зброєю та військовими послугами з окупантом, який воює проти нас. Як це назвати? Це повна катастрофа.

В Україні провалена міжнародна політика. Те, що Порошенко вихвалюється безвіком, це неправильно, бо ні один політик не повинен на себе тягнути ковдру й розказувати, що це якась його заслуга. Заслуга безвізу – це заслуга Героїв Небесної Сотні. Не було би їх – не було би ніякого безвізового режиму. Я вже мовчу про те, що той же Президент обіцяв, що безвіз буде через рік, а не через три і не пізніше, як у Молдовії та Грузії.

Влада спекулює цим питанням, так само, як і з запровадженням віз із РФ.  Я думаю, ні для кого не є таємницею, що нам потрібно встановити візовий режим із Московією, але «Свобода» запропонувала це ще три роки тому. У Верховній Раді лежить свободівський законопроект про розірвання дипломатичних стосунків із Росією, так само і про запровадження з ними віз. Але тоді, в 2014 році, ті, хто тепер при владі, не проголосували за це. Натомість сьогодні з усіх телеекранів вони кажуть, що візовий режим із Московією треба було давно запровадити. Так чого ж ви не голосували? Чого ви не зробили цього тоді, коли ми пропонували – ще на самому початку війни? А все тому, що це влада лицемірів і політичних спекулянтів».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ