Про це повідомляє «Новое время» з посиланням на прес-службу оборонного відомства США.

«Я збираюся піти на парад там у День незалежності, і я планую зустрітися з президентом Порошенком і міністром оборони Полтораком, і підкреслити нашу відданість стратегічному партнерству і нашу підтримку їхнього суверенітету і територіальної цілісності, а також дати поради щодо нарощування потенціалу своїх сил», – сказав Меттіс.

Глава Пентагону нагадав, що пріоритет у вирішенні українських проблем віддається дипломатичним методам, зазначивши, що разом з ним до Києва завітає спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

«Як і в багатьох інших місцях в світі, зараз я підтримую дипломатичне керівництво, зусилля держсекретаря Тіллерсона, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО і Україною і продовжувати наполягати на виконанні Росією зобов'язань по мінським угодам. І це включає негайне припинення вогню, виведення важкої зброї і безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ», – додав міністр оборони США.

Нагадаємо, 24 серпня глава американського оборонного відомства Джеймс Меттіс з робочим візитом відвідає Київ, де проведе зустрічі з Президентом Петром Порошенко і своїм українським колегою Степаном Полтораком.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ