Відповідне рішення ухвали сьогодні, 17 листопада, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу»

«Ми розглядаємо музей як відкритий публічний простір громади міста, вагомий культурно-освітній, науковий центр з вивчення та популяризації національної спадщини. Щодо пріоритетів  –  це збереження унікального історичного середовища просто неба, розвиток музею як інтерактивного центру, традиційних мистецтв та ремесел, підтримка освіти, актуалізація культурно-пізнавальних заходів і залучення до них якомога більшої кількості учасників, реалізація міжнародних та власних проектів, залучення грантових коштів, розробка маркетингової стратегії», – повідомив заступник Садового з питань розвитку Андрій Москаленко.

У Львівській міські раді обіцяють, що до 2027 року на території Шевченківського гаю зведуть давнє ремісниче містечко та покращать інфраструктуру музею, зокрема побудують паркінг.  

«Також планується будівництво сучасного  інформаційно-освітнього центру, нового адміністративний корпус, нових фондосховищ, реконструкція співочого поля, транспортна доступність, проект «Живий музей», «Віртуальний музей», – сказав Москаленко.

При цьому, відповідаючи на запитання про будівництво у Шевченківському гаю скандального візит-центру, Москаленко заявив, що це потрібно, оскільки дасть змогу відвідувачам музею з комфортом придбати квитки, а також це буде місцем для конференцій.

Нагадаємо, попри протести громадськості, міська влада Львова все ж вирішила збудувати на території Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького так званий візит-центр. Чимало львів'ян побоюються, що згодом Музей повністю комерціалізують, перетворять на розважальний центр – і Львів втратить ще один об'єкт культурної спадщини.

Як повідомлялось раніше, будівництво візит-центру коштуватиме бюджету Львова 20 млн грн. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ