«Указом президента П. О. Порошенка ВКонтакті може бути заблокований на території України.

Ми любимо наших українських користувачів і хочемо, щоб Ви завжди залишалися на зв'язку зі своїми друзями та близькими.
В інтернеті є докладні інструкції, як не втратити свої контакти й важливу інформацію», - написала мережа повідомлення користувачам. 

Нагадаємо, як писав «Вголос»  президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти РФ. Нові санкції проти загарбника передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники». Також провайдерам заборонено надання доступу користувачам мережі інтернет до таких ресурсів як «Mail.ru», «Яндекс», «kaspersky.ru».

Натомість, Інтернет-асоціація України (ІнАУ) заявила  про неможливість блокування провайдерами російських сайтів, що потрапили під санкції.

Повідомлялося також, що механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в інтернеті, а саме Yandex, соціальних мереж «ВКонтакте» та «Одноклассники», й заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено відпрацювати Кабінету міністрів України та Службі безпеки за участі Національного банку України.

Для повного блокування російських сайтів потрібно близько двох років і 1 мільярд доларів США. За словами голови правління інтернет-асоціації України Олександра Федієнка оператори будуть блокувати не сайти, а всю автономну систему, на якій містяться ці сайти та інші платформи, не згадані в санкціях. Користувача зрештою буде позбавлена не тільки доступу до таких мереж, як «ВКонтакте», а й до інших платформ, які були в цій системі.

В Україні заборонили бухгалтерську програму 1С. Економічні санкції, запроваджені президентом Петром Порошенком, поширюються на відому компанію-постачальника ERP-систем ТОВ «1С» та низку інших IT-компаній.Зокрема, санкції передбачають блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ