Про це у суді сказав прокурор САП Андрій Перов, передають Українські Новини.

Він повідомив, що Мартиненко і якийсь громадянин Сорокін є співорганізаторами схеми із закупівлі уранового концентрату за завищеними цінами для державного підприємства «Східний гірничозбагачувальний комбінат». Ці дії спричинили збитки держави в сумі близько 400 млн гривень.

Прокурор підкреслив, що частина коштів була сплачена російському підприємству «Аттек» за безперешкодний транзит уранового конденсату з Казахстану територією Росії.

«Зазначеними коштами також... оплачувалися рахунки за лікування дружини Мартиненка у Швейцарії в медустановах», - зазначив Перов.

Разом з тим, зафіксована оплата роботи швейцарських адвокатів екс-депутата, страховки дружини й дочки, оренда житла дочки в Лондоні й поповнення мобільного рахунку дружини Мартиненка на 23 тисячі доларів.

САП також стверджує, що підозрюваний і його сім'я мають у своєму розпорядженні достатні кошти для сплати застави в сумі 300 млн гривень у випадку її призначення.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва сьогодні вранці із 30-хвилинним запізненням продовжив розгляд питання щодо обрання запобіжного заходу екс-депутатові Миколі Мартиненку.

ІА "Вголос": НОВИНИ