Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» на телеканалі НТА розповів колишній голова Громадської ради при ЛОДА, медик Степан Середа.

«Ми прекрасно розуміємо, що таке влада в Україні. Це великий важіль, який впливає напряму на ті чи інші речі. Я думаю, що тут теж не без того, щоб влада впливала на тих чи інших керівників. Тим більше, що в конкурсі мали брати участь представники громадської ради, але їх усунули, а вибрали лише представників певних громадських організацій», – пояснив він.

За словами Степана Середи, на керівні посади призначають тих людей, яких насамперед дозволяє ситуація в державі. І якщо зараз в країні у багатьох сферах є корупційна складова, то, відповідно, так і обирають. Або й не обирають взагалі, як у випадку із Львівським обласним клінічним перинатальним центром:

«Значить, комусь це вигідно, значит,ь ведуться якісь підкилимні ігри. Очевидно, керівником має стати той кандидат, якого планує влада. Це перинатальний центр всієї Західної України, там будуть величезні кошти. Можете собі уявити, яка там буде апаратура, і при нашій корупційній складовій що там може бути».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ