Із проханням нагально розв'язати цю проблему 29 червня 2017 року голова депутатської групи «Міжфракційне об'єднання бійців АТО у Львівській області», депутат Львівської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Михайло Нискогуз звернувся до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Михайло Нискогуз зазначив, що до нього звернулися представники профспілкового і педагогічного колективів Вищого професійного училища № 11 в місті Червоноград з прохання допомогти розв'язати проблему недофінансування професійно-технічних навчальних закладів області.

У зверненні зазначено:

«Забезпеченість заробітною платою та нарахуваннями на неї (по фінансуванню із обласного б'юджету на 2017 рік) становить 75%. Також досі не передбачені кошти на підвищення зарплат педагогічним працівникам з вересня цього року.

Забезпеченість коштами для оплати компенсацій за продукти харчування учням-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, становить 83%. Зовсім не спрямовано коштів для придбання одягу та взуття для них.

Не надано кошти на оплату комунальних послуг, придбання обладнання і проведення поточних ремонтів в училищі».

Зважаючи на це, депутат-свободівець Михайло Нискогуз вимагає від голови Львівської ОДА Олега Синютки та голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина вжити невідкладних заходів та спрямувати необхідні кошти для покращення фінансового стану професійно-технічних навчальних закладів Львівської області.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ