28 березня 2019 року на вимогу депутатів скликали позачергову сесію Бродівської районної ради через незаконну агітацію голови ради Євгена Шведа за чинного Президента. "Свободівці" зібрали необхідну кількість підписів депутатів для проведення сесії, однак під тиском влади частина депутатів не прийшла на засідання.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської обласної організації ВО "Свобода".

"Голова районної ради, відповідно до Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", зобов’язаний зібрати сесію, однак він зробив усе для того, щоб сесія не відбулася. Депутати хотіли, щоби пояснив свої дії та вибачився перед громадою за те, що незаконно агітував за кандидата в Президенти, хоча ніхто його на це не уповноважував", — зазначив голова фракції ВО "Свобода" в районній раді Володимир Чехут.

За його словами, Євген Швед утік зі зали засідань, коли присутні депутати хотіли задати йому запитання. Причому напередодні на засіданні регламентної комісії голова ради визнав, що участь у прес-конференції і підписання звернення голів районних рад було помилкою — вони мали право агітувати лише як приватні особи. Депутати, котрі прийшли за засідання, попри відсутність кворуму, вирішили провести збори та підтримали ініціативу звернутися в правоохоронні органи з приводу порушення законодавства головою райради Євгеном Шведом.

Нагадаємо, 25 березня 2019 року голови п’ятьох районних рад Львівської області на прес-конференції заявили про підтримку чинного Президента України. Вони також повідомили, що звернення про підтримку Петра Порошенка підписали загалом 13 голів райрад. Депутати фракцій ВО "Свобода" в 13 районних радах Львівщини ініціюють скликання позачергових сесій у зв’язку з порушенням виборчого законодавства головами цих районних рад.

ІА "Вголос": НОВИНИ