У п’ятницю, 24 жовтня, у Львові бійці російсько-української війни та активісти прийшли із пікетом під стіни обласної адміністрації з вимогою до Президента України Володимира Зеленського «не допустити капітуляції».

На акцію у Львові, яка, до слова, є всеукраїнською, зібралося понад 100 осіб. Вони прийшли із плакатами: «Ні – відведенню військ», “Ветерани проти здачі позицій”, “Зеленський, де дії?”  та іншими, а також з вимогою «Ні капітуляції. Час діяти!».

Активісти зазначили: минуло 10 днів з того часу, як під час масштабної акції в Києві 14 жовтня представники громадськості, ветерани, волонтери висунули ультиматум Президентові Зеленському.

«Десятки тисяч людей тоді зажадали, аби президент публічно зафіксував «червоні лінії» стосовно української національної безпеки, які він ніколи не перейде. На жаль, влада не чує голосу нації. Протести ігнорують, а реакція деяких представників чинної державної літи викликає відверту відразу», - уточнили вони.

Також мітингарі вкотре розкритикували «формулу Штайнмаєра».

«Ухваливши її, влада поставила під загрозу український суверенітет і загалом майбутнє нашої держави. Тому ми продовжуємо наш протест і заявляємо, що готові до кінця захищати національний суверенітет, адже стоїть питання про подальше існування Української державності», - додали вони.

При цьому протестувальники переконані: Легалізація так званих «Л/ДНР» під виглядом так званих «окремих статусів»,  амністія для бойовиків  - це не те, що плювок в очі кожному українцю, це речі, які перетворюють нашу державу на європейське Сомалі і державу без майбутнього».

Начальник штабу Нацкорпусу Львівщини Святослав Сірий розповів: активісти також підготували звернення до Президента з вимогами. Зокрема, вимагають, аби Зеленський у Києві зустрівся з представника штабу «Спротиву капітуляції» і документально окреслив «червоні лінії» того, що буде відбуватися.

Листа передали очільнику Львівської ОДА Маркіянові Мальському.

Учасник російсько-української війни Сергій Лейченков підсумував: «Штаб захисту України на Львівщині буде моніторити цю проблемну ситуацію – діятимемо відповідно. Ми не допустимо, аби України йшла на поводу Путіна».

Як писав «Вголос», 14 жовтня кілька тисяч учасників акції “Ні капітуляції” зібралися на Майдані Незалежності у Києві.

ІА "Вголос": НОВИНИ