Наприкінці минулого року Уряд ухвалив рішення про скасування  пільгового тарифу на перші сто кіловат по 90 копійок і встановив на рівні 1,68 грн для всіх, а далі, в залежності від об’єму споживання, можливе збільшення.

Про це «Вголосу» розповів експерт із соціальної політики Андрій Нікончук.

«І це конкретне рішення спровокувало інші, не зовсім  прораховані, що призвело до перекосу в енергобалансі, - зазначив він. - Зокрема, через непродуманий «розвиток» зеленої енергетики наша держава зробила заручниками атомну і теплову енергетики (ми змушені були виконувати зобов’язання перед інвесторами, які вкладали кошти у розвиток «зеленої енергетики» за рахунок теплової і атомної)».

Загалом, за словами експерта, ці урядові «подарунки» у вигляді збільшення мінімальної зарплати влада собі зробила, а не українцям. При цьому тут страждає сильно приватний бізнес, який потім відгукується іншими підвищеннями.

«Натомість влада хвалиться, що піклується про громадян, сама ж не здатна  утримати індексацію усього іншого, тож виходить, що свої популістичні рішення просто перекладає на приватний бізнес», - резюмував Нікончук.

Більше читайте у статті «Нахабний пограбунок»: чому в Україні зросли тарифи та чого чекати далі».

ІА "Вголос": НОВИНИ