Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок в ефірі одного з українських телеканалів.

«Якби влада справді бажала створення єдиної помісної церкви в Києві, то мала б підтримати ще мій депутатський запит, адресований спершу президентові Ющенку, а потім продубльований Порошенкові, про перейменування Української православної церкви Московського патріархату на Російську православну церкву в Україні. Так є, наприклад, РПЦ в Америці, Аргентині та інших країнах», - сказав Тягнибок.

Разом з тим, за словами лідера націоналістів, українська влада може надати московській церкві в Україні іноземний статус, що унеможливить таку бурхливу антиукраїнську діяльність цієї церкви.

«А ще може українська влада без Константинополя вирішити питання із передачею Києво-Печерської та Почаївської лавр у власність української церкви, - продовжив голова ВО «Свобода». - Це ж наші українські святині! А перебувають вони в руках московської церкви, яка перетворює їх у розвідувальні і пропагандистські антиукраїнські центри. Там є навіть друкарні, які друкують антиукраїнські публікації. Пригадайте ще, коли був Майдан, у Києво-Печерській лаврі переховувалася вся «тітушня».

«Ви знаєте, що представники московської церкви в Україні відмовляються відспівувати наших українських вояків, які загинули на війні. А пригадуєте той скандал в Запоріжжі, коли відмовилися відспівувати 2-річну дитину тільки тому, що її батьки охрестили її у київському патріархаті? Хіба церква так повинна чинити? Бо Бог вчить любові до всіх! Це не церква, це політична структура, права рука агресора-окупанта Путіна і вони тут ведуть підривну діяльність», - додав Олег Тягнибок.

Нагадаємо, 19 квітня Українська автокефальна православна церква оприлюднила циркуляр із закликом до вірян щонеділі після богослужіння молитися за Президента України Петра Порошенка.

Перед цим Верховна Рада підтримала звернення Президента до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні. Виступаючи із трибуни ВРУ, Порошенко запевнив, що поява єдиної православної церкви не порушуватиме право на свободу віросповідання, а також зміцнить єдність для боротьби з російським агресором.

17 квітня Порошенко зустрівся із головами парламентських фракцій, на якій заявив про намір створити єдину Українську православну церкву. Цього ж дня ввечері в Адміністрації президента відбулась таємна зустріч Петра Порошенка і всього складу Кабінету міністрів України.

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ