Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок в ефірі одного з українських телеканалів.

«Після втрати кримських портів усе навантаження перейшло на контрольовані Україною порти в Одесі, Миколаєві, Херсоні, Южному, Чорноморську. Вони приносять у бюджет держави колосальні прибутки, то для чого їх продавати? Нехай влада краще продасть напіврозвалені фабрики, які інвестор відбудує і дасть людям роботу. Але коли вона продає курку, яка несе золоті яйця, – це не по-господарськи, не по-державному», - зазначив Тягнибок.

Так, свободівець нагадав, що одне з перших підприємств, яке зараз хочуть продати з аукціону - Одеський припортовий завод:

«Коли 10 років тому вперше виставили на продаж Одеський припортовий завод, його ціна була 13,2 млрд грн. За 10 років олігархи зробили схему, за якою Фонд держмайна хоче продати завод за щораз меншою ціною. Вони постійно проводять аукціони і нібито не знаходять покупця. Не знаходять тому, що між собою домовились, кому належатиме цей завод. Так, покупця ніби нема, тому ціну знижують. Як наслідок, зараз, у 2018 році, це підприємство виставляють на аукціон із ціною 1,4 млрд – у 10 разів менше, аніж у 2008-му. І це без урахування курсу долара!»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ