Про це заявив екс-заступник міського голови міста Юрій Моклиця, передає власкор «Вголосу».

«Що важливо, в обговореннях приймали активну участь представники «УКРОПу». Більше того, одноголосно депутати міської ради проголосували «за» прийняття цього документу. Не знали депутати, що концепція – це документ, який треба виконувати, а не яким треба тішитись. Тепер дивимось. Кропива, лавочки, нова бруківка – це все поточні речі, які завжди будуть мати місце. Мені якось навіть дивно було, що виконувач повноважень міського голови переймається речами рівня благодійного фонду. Але от перша заява по парку, яка мене здивувала: «Треба зробити нову сцену біля центрального входу в парк, бо ця вже стара і негарна», – зазначив він.

За словами Юрія Моклиці, торік задля обговорення цього питання зібрали представників культурного середовища міста, які вирішили, що стаціонарна сцена на тому місці не потрібна, адже поруч дорога, це транзитна зона, артистам не комфортно тощо. Відтак, у концепції написали: «Стару сцену в парку демонтувати». Однак, наголошує екс-заступник міського голови, нині влада приймає рішення, яке суперечить тому, що прийняла вчора.

Також погодили перенесення торгових павільйонів з лівої сторони центральної алеї у праву, адже в правій частині мали бути торгові заклади, а в лівій – мистецька та ландшафтні зони. В обмін на розуміння підприємців тодішня влада пообіцяла дати дозволи не на рік, а на три, щоб окупилась зміна місця.

«Потім чотири підприємці, які мають там бізнеси, почали гризти один одному горлянки і тут бац - все повертають назад, як було. Завтра на виконкомі погоджується нова (стара) схема. Без логіки і пояснень. Бо так простіше. «Укропівець» Віталік (один із тих підприємців) переконує мене, що я у всьому винен, бо не довів справу до кінця. Враховуючи те, що з того часу не було жодного виконкому і жодного засідання робочої групи по ТС, Віталік мав на увазі, що я мав поговорити з прокуратурою, щоб Гріша не обіжав Віталіка. І це претензія в умовах, коли і сесія і виконком і робоча група зараз повністю підконтрольні «УКРОПу», – розповідає Юрій Моклиця.

Та ж ситуація і зі «Спартаком», який у минулому році вирішили не фінансувати, а натомість будувати окрему каналізацію для парку. «Взяли і передумали. Тепер і «Спартак» буде «доїти» бюджет і нормальну каналізацію для парку ми не скоро отримаємо. Не те, щоб я не переймався, що мою попередню роботу зараз хтось не дооцінює. Просто погано, коли справи більше нагадують спазми, а не набір продуманих кроків», – додав екс- заступник міського голови Луцька.

Як писав «Вголос», у луцькому парку хочуть обмежити рух транспорту та облаштувати алею ліхтарів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ