Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Як зазначає голова фракції, до нього звернулася ГО «Громада та ініціатива» через загрозу знищення системи ведення підсобного господарства геріатричних пансіонатів та інтернатів, яке може бути вчинене в інтересах певних осіб.

Як йдеться у зверненні, 27 лютого 2018 року наказом № 15 в. о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації «Про затвердження штатної чисельності працівників інтернатів установ системи соціального захисту населення» директорів КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат», «Роздільський дитячий будинок-інтернат», «Підкамінський психоневрологічний інтернат» зобов`язано припинити діяльність підсобних господарств, а також подати в департамент соціального захисту населення облдержадміністрації пропозиції щодо подальшого використання земель та нерухомого майна, яке використовувалося для ведення підсобних господарств закладів.

«Питання реорганізації підсобних господарств комунальних закладів, які становлять важливий елемент відновлення та реабілітації осіб похилого віку чи з відповідними психологічними розладами, не було погоджене ні на засіданні профільної комісії обласної ради з питань комунального майна та приватизації, ні на засіданні комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку. Також це питання не розглядалося на сесії Львівської обласної ради як уповноваженого власника спільної власності територіальних громад області.  

Загалом система підсобних господарств комунальних закладів становить десятки гектарів родючої землі. Лише Підкамінський психоневрологічний інтернат має у своєму розпорядженні більше 50 га землі, які розташовані на територіях Підкамінської селищної та Попівецької сільської рад», - йдеться в запиті.

Депутат вимагає не допустити знищення системи ведення підсобного господарства комунальних закладів обласної ради.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ