Як зазначив голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, вражає позиція облради та адміністрації, які запевняють, що сім'ям достатньо допомоги від уряду, – передає прес-служба політсили.

«Ще на початку вересня 2017 року наша фракція запропонувала проект рішення про надання допомоги сім'ям при народженні дитини. Цей документ пропонував владі знайти хоч найменші можливості принаймні для моральної підтримки сімей, в яких народжуються діти, щоб зупинити демографічну катастрофу, яка відбувається в Україні, зокрема на Львівщині. Натомість ми побачили, як наш проект рішення «футболять» з комісії в комісію. Позиція депутатів і адміністрації вражає: вони не хочуть навіть обговорювати це питання, не хочуть підтримувати, бо, мовляв, вже Гройсман допоміг родинам з дітьми.

Депутати обласної ради вважають, що допомога уряду достатня, а тим часом виділяють 18 мільйонів гривень з обласного бюджету для чиновників облдержадміністрації. Кажуть, що 54 мільйони – це багато. Та це сума премії кількох чиновників центрального рівня», – наголосив Олег Панькевич.

Проект рішення передбачав виділення у 2018 році по 2 тисячі гривень сім'ям при народженні дитини. Також свободівці пропонували звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини з метою підвищення народжуваності в Україні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ