Про це в інтерв'ю «Вголосу» заявив Голова ОУН Богдан Червак.

«Ключова проблема полягає в тому, що українська влада до кінця не розуміє, що таке «європейський вибір». Нам показують лише одну Європу, асоційовану із гей-парадами. Водночас, ми не бачимо зовсім іншої Європи – християнської, яка сповідує традиційні сімейні цінності, яка має велику історію католицької церкви. Тому нам треба побачити справжню Європу і орієнтуватися на справжні, а не фальшиві європейські цінності.

А така Європа існує. Гляньте на Францію, Іспанію, Німеччину… Ви побачите величезні впливи католицької церкви на суспільство, ви зрозумієте, наскільки важливим там є інститут традиційної сім'ї, і як там не сприймається те, свідками чого ми були 17 червня у Києві», - каже Червак.

За його словами, нам треба зрозуміти, до якої Європи ми прагнемо: чи це Європа, яка відійшла від християнських засад, позбавлена духовності і моральності, чи це та Європа, яка традиційно асоціюється із високою мораллю, християнськими цінностями і традиціями. І от коли ми побачимо ту справжню Європу, ми зрозуміємо, куди ми маємо прямувати і де має бути Україна. Я переконаний, що Україна має бути в європейській державі саме з цією справжньою духовною Європою.

«Поки ж в Україні політична кон'юнктура заміняє реальну політику. З одного боку, ми докладаємо зусиль, щоб в Україні утворилася помісна православна церква, а з іншого – толеруємо проведення так званих гей-парадів. Це шизофренія. Очевидно, що такого не повинно бути. Це, знову-таки, проблема політичної еліти української нації, яка не сформована, яка легко піддається різним орієнтаціям, яка не опирається на власні сили, культуру й духовність. От коли ми матимемо політичну еліту, яка не орієнтуватиметься ні на Захід, ні на Схід, яка спиратиметься на силу своєї нації, бачитиме основу в українській культурі і церкві – тоді такі питання відпадуть автоматично», - зазначив Богдан Червак.

Більше на цю тему читайте у статті: «Боротися за Помісну Церкву і організовувати гей-парад? Це шизофренія!»

ІА "Вголос": НОВИНИ