Про законопроект у розмовній студії «Правди. Наживо» на телеканалі НТА говорили із начальником штабу «Об'єднання добровольців» Ігорем Ганусяком.

«Законопроект про визнання добровольців на державному рівні був поданий нами до Верховної Ради майже рік тому, і влада не спромоглася чи не захотіла визнати нас на всеукраїнському рівні як учасників бойових дій. І от тому наше терпіння закінчилось», - пояснив він.

Цей законопроект має на меті гарантування соціального та правового захисту бійців добровольчих батальйонів на державному рівні. Наразі їх визнали учасниками бойових дій лише на території області:

«Аби на обласному рівні нас визнали учасниками бойових дій, то потрібно було мати двох свідків. Одного зі ЗСУ, з ким ми співпрацювали на передовій, і одного - побратима з добровольчого батальйону. На жаль, в комітеті Верховної Ради придумали такий законопроект №8227, де треба якісь неймовірно складні довідки діставати».

Загалом на території Львівської області учасниками АТО визнали 193 воїнів-добровольців. Втім, насправді їх може бути значно більше.

«Є дуже багато людей, котрі дійсно воювали, але соромляться звертатись. Їх треба шукати», - пояснив начальник штабу «Об'єднання добровольців».

Втім, за словами Ігора Ганусяка, цей законопроект є важливим не лише для добровольців, але й для сімей загиблих героїв.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

Як уже писав «Вголос», сьогодні представники політсили ВО «Свобода» та добровольчі батальйони пікетують Верховну Раду України із вимогою ухвалити законопроект №7190 про визнання бійців, які добровільно пішли захищати Україну від окупантів на Донбасі, учасниками бойових дій.

Детально про законопроект №7190 та спроби олігархів заблокувати його - читайте у матеріалі «Вголосу»: Як олігарх від БПП робить з добровольців «другий сорт»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ