Станом на 8.00 30 липня в уражених катастрофою районах Львівської області перевищень норм вмісту фосфору у пробах ґрунту, води, повітря та пробах крові тварин і птиці не виявлено, – про це сьогодні, 30 липня, Західну інформаційну корпорацію повідомила прес-служба управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА.

Як йдеться у повідомленні, спеціалісти державної ветеринарної медицини продовжують обстеження продуктивних тварин, птиці в населених пунктах, які потрапили у зону забруднення. Всього обстежили – 3391 голову великої рогатої худоби, – 3253 голів свиней, – 133 голови дрібної рогатої худоби, – 917 голів коней, – 37585 голів птиці.

Львівська обласна державна лабораторія ветеринарної медицини провела перевірку 15 проб крові ВРХ, відібраних на вміст фосфору з населених пунктів Буського району. Згідно із результатами проведених лабораторних випробувань відібрані зразки на вміст фосфору відповідають нормативним документам та не перевищують встановлених норм.

Обласна СЕС продовжує лабораторний контроль за станом довкілля на територіях можливого негативного впливу наслідків аварії:

у відібраних 66 пробах атмосферного повітря (34 проби з 17 населених пунктів Буського району, 16 проб з 8 населених пунктів Бродівського району, 2 проби с. Полонична Камянка-Бузького району, 8 проб з 4 населених пунктів Золочівського району, 6 проб з 3 населених пунктів Радехівського району) перевищень ГДК фосфорного ангідриду не виявили (ГДК фосфорного ангідриду 0,15 мг/м3).

у 61 пробах води, відібраних на вміст поліфосфатів з криниць 14 населених пунктів Буського району (29 проб), 4 населених пунктів Бродівського району (7 проб), 3 населених пунктів Камянка-Бузького району (3 проби), 9 населених пунктів Золочівського району (9 проб), 11 населених пунктів Радехівського району (13 проб) перевищень ГДК поліфосфатів не виявлено (ГДК поліфосфатів – 3,5 мг/дм3).

ІА "Вголос": НОВИНИ