Після блокування Telegram Кремль перейде на інший месенджер для роботи з журналістами. Про це на брифінгу 13 квітня оголосив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, - пише Медуза.

«Треба подивитися, який зручний. Який забезпечує зручність, швидкість і якість — поєднує в собі, так би мовити, весь набір послуг, той і виберемо», — сказав він.

На питання про те, чи буде Пєсков особисто використовувати Telegram через VPN, він відповів, що не знає. «Поки що він працює. Як все зупиниться — перейду на щось інше. Я просто не настільки sophisticated user (англ. — просунутий користувач), для мене це дуже складно», — додав він.

Пєсков відмовився порівнювати блокування Telegram в Росії і блокування російських сайтів в Україні. Він пояснив, що месенджер був заблокований за порушення російських законів, а «обмеження доступу не було самоціллю».

Зазначимо, що МЗС Росії у своєму Telegram-каналі вже попередив користувачів про те, що за новинами тепер можна стежити в месенджері Viber.

«Дорогі підписники, новини МЗС ви можете дізнаватися на нашій сторінці у Вайбері», - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Як писав «Вголос», раніше радник президента Росії з розвитку інтернету Герман Клименко закликав росіян, у разі блокування Telegram, переходити на месенджер ICQ.

Нагадаємо, сьогодні, 13 квітня, Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнадзору, постановивши заблокувати Telegram на території Росії. Блокування месенджера пов'язане з відмовою передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

ІА "Вголос": НОВИНИ