Про це в інтерв'ю «Вголосу» розповів лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Реформування медичної галузі у такому вигляді призведе до ще більшої корупції,  зазначив Олег Тягнибок. – Маю на увазі створення Національної служби здоров'я, що має стати центральним органом виконавчої влади під повним контролем Кабміну. Ця структура буде займатись усім: замовленням послуг для пацієнтів, визначенням розміру оплати цих послуг, розподілом бюджету між медичними установами. Вона навіть сама визначатиме, чи фінансувати, наприклад, державну установу чи приватну, контролюватиме якість надання медпослуг і витрачання грошей, та ще й каратиме на власний розсуд за нецільове використання цих коштів. Тобто одна структура виконуватиме роль виконавчої, законодавчої та судової влади. Це, фактично, повна диктатура у цій царині.

Але ця структура буде підконтрольна владі, яка, запустивши її під президентські і парламентські вибори 2019 року, зможе тримати на гачку усі медичні установи. Адже кожен головний лікар розумітиме свою величезну залежність саме від цього органу. Тобто лікарі опиняться у ситуації, коли вони просто вимушені будуть давати владі «правильний» результат на виборах».

За словами Олега Тягнибока, влада реформує не саму систему охорони здоров'я, не медицину, а реформує схеми розкрадання бюджетних коштів.

 

«Це робиться за участю так званих «смотрящих», - додав Олег Тягнибок. - Адже людина з Національного центру здоров'я розпоряджатиметься, як закладено у проекті бюджету, понад 112-ма мільярдами гривень! Очевидно, це буде особа з найближчого оточення президента. І, відповідно, що вона як розпорядник без особливих зусиль зможе гарантувати результат виборів для президента і його політичної сили під час наступних виборів».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ