«Сьогодні посадовець Львівської міської ради від імені Андрія Садового повідомив мені, що цього року квартиру не куплять. А отже гроші, виділені обласною радою, повернуться до бюджету», - зазначила Ірина Сех.

Вона наголосила, що Львівська міська влада не виконала своїх зобов’язань.

«Не хотілося б думати, що залишити відому діячку УПА, багатолітнього політв’язня без помешкання – це принципова позиція міського голови Львова. Однак, міська влада не освоїла виділені обласною радою кошти та не виділила обіцяних 400 тисяч гривень з міського бюджету. У них навіть не дійшли руки зустрітися та поговорити з Ольгою Ільків та її сином», - зазначила Ірина Сех.

Нагадаємо, що Об’єднання українок «Яворина» в січні 2016 року звернулося до Львівської обласної ради з клопотанням про придбання житла для легендарної зв’язкової. Після численних звернень рішенням обласної ради 13 вересня 2016 року було передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенція із загального фонду обласного бюджету міському бюджету м. Львова. Ще 400 тисяч мало бути виділено з бюджету м. Львова. У листопаді було оформлено міжбюджетний трансферт між обласним та міським бюджетом Львова.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ