Магазин елітних меблів, на якому замалювали знамениті графіті часів Майдану, зачинений після вчорашнього погрому. Зараз його вікна затягнуті чорною плівкою із написами, що магазин перебуває на реставрації.

Про це інформують у ТСН.

Із самого салону вивезли меблі, а керівник магазину Ігор Доценко заявив, що з цієї будівлі не виїжджатиме і після ремонту знову відкриє салон. Чоловік запевнив, що він не просив знищувати графіті і називає подію провокацією.

«Я був у повному шоці, мене вже чекали, почали фотографувати, якийсь підставний маляр. Я у нього запитав, він сказав, що йому сказали замалювати. Я не знаю, хто йому наказав. На це є слідство. Прокуратура відрила слідство, поліція відкрила справу, СБУ також. Я думаю, що такі три компетентні органи розберуться, хто вчинив цюпровокацію», – заявив Доценко.

Також чоловік запевнив, що навпаки ці роки стежив за графіті і цінував їх. Навіть займався їхньою реставрацією.

У коментарі до посту у соціальній мережі про знищення знаменитих портретів українських митців часів Майдану, керівник магазину назвав ці графіті «типовим стріт-артом, який час від часу видаляють комунальні служби».

Як писав «Вголос», у Києві знищили патріотичні графіті, які були створені під час Революції гідності на фасаді магазину в центрі столиці. Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генеральної прокуратури за фактом вандалізму.

Згодом невідомі розгромили магазин «Емпоріум» на вул. Грушевського у Києві.

Автор знищених «Ікон Революції» на фасаді будинку, художник Sociopath, вже висловився проти їх відновлення групою художників і хоче зробити це особисто.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ