Про це в коментарі «Вголосу» розповів громадський діяч Петро Волинський.

Він зазначив, що того дня особливо важливо всім львів’янам ігнорувати громадський автотранспорт і в такий спосіб дати відсіч перевізникам, які влаштували вакханалію з вартістю проїзду.

«Ми закликаємо городян та гостей міста протягом 15 квітня ігнорувати пасажирський автотранспорт, а в разі потреби користуватися винятково тролейбусами і трамваями. Своїми діями ми мусимо показати водіям, що рішення про підвищення вартості проїзду має бути перш за все обґрунтованим і погодженим з громадою», – підкреслив активіст.

Петро Волинський також сказав, що, перш ніж піднімати тариф, чиновники і перевізники повинні виконати основні вимоги жителів Львова. І перша з них стосується впровадження в місті електронного квитка.

«Електронний квиток дозволить контролювати пасажиропотік і виручені кошти, бо нині ніхто не може назвати чіткої кількості пасажирів і надприбутків, які отримують водії», – підкреслив ініціатор страйку.

Друга вимога, що, на думку активіста, турбує кожного пасажира, який користується громадським автотранспортом, – це безпека на дорозі.

«Водій повинен стежити за дорогою, адже від його уважності залежить безпека пасажирів. А в нас усе інакше – водій збирає гроші за проїзд і водночас керує автобусом. А ще може говорити по телефону. Ми вважаємо, що електронний квиток вирішить цю проблему», – пояснив громадський діяч.

Наступні вимоги стосуються поліпшення якості перевезення пасажирів і санітарного стану транспортних засобів.

«Переповнені маршрутки, антисанітарія, хамське ставлення водіїв до пасажирів – цю картину ми спостерігаємо щодня. І за це ми, пасажири, мусимо платити більше?» – підсумував активіст.

Як писав «Вголос», одноденний бойкот львів’ян проти перевізників заплановано на 15 квітня.

Раніше повідомляли, що перевізники Львова не зверталися до АМКУ з проханням обґрунтувати вартість проїзду у громадському транспорті.

А під час проведення чергових громадських слухань, на яких мали обговорити підвищення тарифів у маршрутках, ледь не побилися водії та афганці.

ІА "Вголос": НОВИНИ