З наближенням літа зростає загроза нового масштабного наступу російських окупаційних військ по всій довгій лінії фронту.

Про це повідомляє видання  The Economist.

«Але це не триватиме довго. З переходом весни в літо є побоювання, що Росія розпочне новий великий наступ, як це було минулого року. І здатність України стримати його цього разу виглядає набагато менш впевненою, ніж тоді. Саме тому їй необхідно терміново мобілізувати більше військ і побудувати більш надійну оборону на лінії фронту», – йдеться у матеріалі під назвою «Росія готується до нового великого наступу вздовж довгої лінії фронту».

Автори тексту пишуть, що Україна «дуже запізнилася зі зміцненням власних оборонних позицій», а «уряд все ще мріє про новий контрнаступ і боїться думки, що нинішня лінія фронту може перетворитися на щось на кшталт кордону».

«Думка про те, що ця лінія може стати основою для майбутніх мирних переговорів, – це саме те, чого пан Зеленський хотів би уникнути. Але небезпека зараз настільки велика, що це найменш поганий варіант», – пишуть у виданні.

ІА "Вголос": НОВИНИ