Про це Луценко розповів в інтерв'ю ТСН, відповідаючи на питання, чи телефонував глава держави з проханнями закрити справу або пустити її на гальма.

«Ні, таких дзвінків ніколи не було. Президент і тоді, і зараз телефонує щодо справ, просить обговорити ситуацію, що виникає. Ну от ви мене щойно питали про Саакашвілі. Дай мені юридичну довідку, на якому етапі», – сказав Луценко.

За його словами, президент також був в курсі процесу спецконфіскації коштів Януковича в сумі 1,5 млрд дол.

«Так, він знав кожен наш крок. І у силу своєї компетенції цікавився усім. Що дуже важливо. Потім ми разом з політиками, прем'єром, спікером, керівниками фракцій (говорили, – ред.) про використання цих коштів. Мені здається, це також президентська робота», – сказав Луценко.

Він підкреслив, що «немає такого політика, який може телефонувати мені і дати команду або навіть прохання».

«Ні одного телефону я не боюсь, ні один із цих дзвінків, які досі лунають, не змусять мене щось зробити. Я вмію казати «ні», – зазначив генпрокурор.

Також в інтерв'ю він повідомив, що після завершення судового процесу про державну зраду позбавленого звання президента України Віктора Януковича почнеться ще один судовий процес про розстріли майданівців.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ